ET KONTINENT FORKLÆDT SOM ET LAND

Indien, med en befolkning på mere end 1,4 milliarder mennesker, er nu det mest befolkede land i verden efter landet i marts 2023 overhælede Kina. Landet er opdelt i 29 delstater og 7 unionsterritorier, som hver har stor selvbestemmelse og lokal lovgivninger. Med 22 officielle sprog og over 100 anerkendte lokalsprog, er der en betydelig forskel på sprogene i forskellige regioner. For eksempel tales Hindi i det nordlige Indien, mens Tamil tales i det sydlige Indien. Ligheden mellem dem er lige så stor som dansk og italiensk. Indiens største byer er Delhi, med en befolkning på over 30 millioner mennesker, og Mumbai, med en befolkning på over 20 millioner mennesker. Samlet har indien 48 byer med et befolkningstal på over 1 million. Derfor kan man godt betegne Indien som et kontinent forklædt som et land, der kan sammenlignes med EU i perspektivering til kultur, geografi og politisk kompleksitet.

I de sidste par år har Indien arbejdet på at forbedre sin placering på World Banks “ease of doing business”. Regeringens flagskibsprogram “Make in India” fokuserer på at forbedre forholdene for udenlandske investorer ved at styrke den private sektor, især inden for produktion, og ved at øge landets konkurrenceevne. Med en placering på #63 ud af 190 lande er det et stort spring fra #130 i 2016, og det er også et af de 10 bedst forbedrede lande at gøre forretning i 2020 og har været på listen i tre år i træk. Hvor Indien brillierer i rangeringen er ‘nemheden ved at starte en virksomhed’, ‘håndtering af byggetilladelser’, ‘handel på tværs af grænser’ og ‘afvikling af insolvens’. Set i lyset af Indiens markedsstørrelse er forbedringen meget beundringsværdigt.

Med en kombination af forbedring i placering på ranlisten, en stor og højt kvalificeret arbejdsstyrke, som taler flydende engelsk, regeringsstøtte til selskabsetablering, særlige økonomiske zoner med finansielle, infrastrukturelle og eksportmæssige fordele, er der potentiale for store resultater i landet.

kontakt os